Bæredygtighed

Bæredygtighed


Bæredygtig chokolade

Vi elsker chokolade - men ikke for enhver pris. Chokolade er et levebrød for nogle af verdens fattigste familier omkring ækvator.
Dem støtter du, når du vælger Ole Chokolade - for vi arbejder udelukkende med certificeret bæredygtig chokolade fra Callebaut.



HVAD BETYDER BÆREDYGTIG KAKAO?

Bæredygtig kakao betyder højere kakaokvalitet og højere indkomst til kakaofarmerne. Det betyder også fair vilkår for arbejderne, 
beskyttelse af miljøet og støtte til det lokalsamfund, bønderne er en del af. På siden her kan du læse de
forskellige punkter for bæredygtig kakao / chokolade.


 
HVORFOR CALLEBAUT?
100 % BÆREDYGTIG CHOKOLADE


​​Vi har valgt at arbejde med Callebaut, fordi deres mål også er vores.
Deres strategi hedder Forever Chocolate, og den skal sikre fremtidens chokolade.
Senest i 2025 vil Callebaut:

  • Løfte over 500.000 kakaobønder ud af fattigdom
  • Udrydde alt børnearbejde i deres forsyningskæde
  • Bidrage positivt til skovvæksten og dermed til CO2-balancen
  • Sikre 100% bæredygtige ingredienser i alle produkter


​​​​​

CO2-POSITIV CHOKOLADE
HVORDAN?


Callebauts strategi er så ambitiøs, at de ikke blot bliver CO2-neutrale.
De kommer til at bidrage positivt til CO2-balancen, blandt andet ved at:

 
  • Forsyne deres fabrikker med vedvarende energi.
  • Etablere vindmøller og nye ovne i plantagerne,
    så familierne får ​​​​​​vedvarende energi ​​​​til husholdningen.
  • Plante træer og kun samarbejde med plantager, der
    ikke omdanner natur og regnskov til opdyrket areal.
  • Udvikle bæredygtige emballager.
  • Kun benytte landtransport til produkterne, aldrig fly.
  • Stille samme skrappe krav om bæredygtighed til
    deres leverandører.

Den lokale indsats i plantagerne foregår i samarbejde med non-profit organisationen Cocoa Horizons. 
Al vores chokolade er bæredygtig, certificeret af Cocoa Horizons.

 

 

 

NR. 1 KAKAOEN - HØJERE KVALITET


Kakao er en sart  afgrøde, der skal behandles med omhu - og altid i hånden.

Cocoa Horizons uddanner farmerne i, hvordan de opnår en højere kvalitet - og dermed en bedre smag i den færdige chokolade.







NR. 2 UDDANNELSE GIVER FARMERNE EN FREMTID


90 % af verdens kakao bliver dyrket i små familie
foretagender, men kakaobøndernes udbytte og betaling er ofte ringe.

Næste generation søger væk, og det truer verdens produktion af kakao. 

Derfor investerer Cocoa Horizons i at sikre en bæredygtig produktion af kakao - og alt starter i lokalsamfundet. Målet er at løfte 500.000 farmere ud af fattigdom.


NR. 3 FARMEREN - BEDRE LEVESTANDARD


Når kakaofarmeren bliver uddannet i nye metoder, får høsten en højere kvalitet.

Det giver farmeren en højere pris for varerne.










NR. 4 NATUREN - BESKYTTER REGNSKOVEN


Farmeren lærer blandt andet, hvordan bæredygtig kakaodrift kræver færre kemikalier.

Med en bedre økonomi behøver familierne heller ikke længere at rydde regnskov for at tilberede deres måltider over bål.








NR. 5 LOKALSAMFUNDET STYRKER KVINDER OG BØRN
 

Børnene er næste generations kakaofarmere - det betyder et stort ja til skolegang og et stort nej til børnearbejde.

Der er særlige programmer for kvinderne og stort fokus på hygiejne og ren vandforsyning.









Den lokale indsats i plantagerne foregår i samarbejde med non-profit organisationen Cocoa Horizons. 

Al vores chokolade er bæredygtig, certificeret af Cocoa Horizons.












 

 

 

Bæredygtig emballage med omtanke

Emballage er en vigtig del af chokoladegavens udtryk. Derfor udvælger vi den emballage, der udtrykker chokoladens
kvalitet bedst mulig - men samtidig med omtanke for miljøet. 

Det betyder bl.a. at vi benytter karton fra en bæredygtig produktion og med værn om miljøet. Vi benytter derfor karton
der er FSC certificeret, og som bidrager til langsigtede bæredygtige miljøforhold. 

 

 


GENANVENDELIG OG 
FØDVAREGODKENDT EMBALLAGE

 

Vi benytter genanvendelig og fødevaregodkendt emballage, så du trygt kan købe chokoladeæsker hos os.